Experții noștri

Sănătatea vaginală depinde de echilibrul ecosistemului vaginal, un mediu complex ce are în componență diferite specii de bacterii, care formează microflora fiziologică. Celulele epiteliale vaginale produc cantități mari de glicogen, care se descompun în glucoză, iar glucoza este transformată în acid lactic de către microorganismul dominant al microflorei fiziologice, Lactobacillus. Acest proces menține pH-ul vaginal la un nivel foarte acid, de 3,5 – 4,5, ceea ce oferă o protecție naturală împotriva infecțiilor vaginale.

Echilibrul dinamic al acestui ecosistem este destabilizat în mod constant de factori precum activitatea sexuală, tratamentele cu antibiotice, utilizarea contraceptivelor, dușurile la sălile de sport, utilizarea de piscine și jacuzzi, a toaletelor publice. Aceste activități pot determina potențialii agenți patogeni (bacterii, Candida) din microflora vaginală să crească și să cauzeze inflamația numită vaginită.

Beliema® Effect Plus care conține Lactobacillus și acid lactic, ingrediente ce readuc echilibrul ecosistemului vaginal, opresc dezvoltarea bacteriilor și Candidei. Comprimatele vaginale ameliorează senzația de mâncărime, iritația, disconfortul creat de scurgerile vaginale și elimină mirosurile nedorite. Beliema® Effect Plus este util în toate situațiile de modificare temporară a florei vaginale.

Se recomandă ca Beliema® Effect Plus să fie utilizat împreună cu produse complementare din gama Beliema, care sunt utile în tratamentul sinergic al simptomelor, atât în cazul infecțiilor vaginale bacteriene, cât și în cele determinate de Candida.

Simptomele externe ale infecțiilor vaginale sunt, în principal, senzația de mâncărime și de arsură. În colaborare cu medicii ginecologi, au fost dezvoltate alte trei produse specifice, care elimină aceste simptome:

  1. Beliema® Expert Cremă Intimă, destinat utilizării externe, pentru calmarea și ameliorarea rapidă a simptomelor infecției vaginale – mâncărime, iritație și arsură.
  2. Beliema® Pro-Sensitive Gel Intim, dezvoltat special pentru protecția împotriva infecției intime, dar și pentru îngrijirea zilnică. Curăță delicat, calmează și ajută la hidratarea zonei intime, protejând în același timp pielea sensibilă de iritații.
  3. Beliema® Effect Plus Tablete, un produs are ca scop tratarea și prevenirea infecțiilor vaginale. Comprimatele, de mărime redusă, se introduc adânc în vagin pentru a restabili și a menține echilibrul microflorei vaginale și un pH vaginal normal. Produsul este destinat tratării și prevenirii infecțiilor vaginale cauzate atât de Candida, cât și de bacterii.

Întrebări frecvente

Este normală mâncărimea vaginală?

Da. Iritarea vaginului poate apărea oricând, dar cel mai adesea este cauzată de ciuperci sau infecții bacteriene. Flora naturală a vaginului poate fi afectată de activitățile de zi cu zi ca mersul la sală, lenjeria intimă prea strâmtă sau transpirația. Dacă infecția persistă pentru mult timp, este recomandat să cereți sfatul medicului dumneavoastră.

Infecția vaginală este cauzată de bacterii sau de ciuperci?

Infecțiile vaginale pot fi cauzate atât de bacterii cât și de ciuperci, dar simptomele lor sunt similare. Pacientele, în mod normal, nu pot diferenția cele două tipuri de infecții și chiar și ginecologii au nevoie de teste de laborator amănunțite pentru a determina cauza infecției.

Ce tipuri de infecții vaginale pot trata produsele Beliema?

Produsele Beliema tratează ambele tipuri de infecții vaginale: bacteriene sau pe cele cauzate de ciuperci (candida).

Pot folosi produsele Beliema în timpul menstruației?

Beliema Expert Cremă Intimă și Gel Intim pot fi folosite cu încredere în această perioadă. Utilizarea produsului Beliema Effect Comprimate Vaginale ar trebui întreruptă în timpul menstruației.

Cât durează efectul produselor Beliema Expert cremă intimă și gel intim?

Dacă sunt folosite conform instrucțiunilor, efectul Beliema Expert Cremă Intimă și Gel Intim durează toată ziua.

Ce se întâmplă dacă uit să aplic Beliema Effect comprimate vaginale seara?

Nicio grijă, continuați să utilizați comprimatele vaginale în ziua următoare, în mod obișnuit.

Medicul meu ginecolog mi-a prescris un antibiotic. Pot folosi produsele Beliema, în paralel cu acesta?

Da, produsele Beliema pot fi folosite în paralel cu tratamentul cu antibiotice.

Există posibilitatea să fiu însărcinată. Pot folosi produsele Beliema?

Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, consultați medicul ginecolog înainte de a folosi produsele Beliema.

Fiica mea adolescentă poate folosi produsele Beliema?

Da, produsele Beliema pot fi folosite și de către adolescente.

Pot fi alergică la produsele Beliema?

Produsele Beliema nu au reacții adverse cunoscute. Dacă descoperiți reacții alergice, încetați folosirea produselor Beliema și consultați medicul ginecolog.

Pot să întrețin relații sexuale în timpul tratamentului sau este necesara întreruperea lui?

În timpul tratamentului cu Beliema Effect Comprimate Vaginale recomandăm întreruperea relațiilor sexuale, deoarece se reduce eficacitatea tratamentului.

Pot folosi produsul Beliema în condițiile în care am rană pe col? Menționez că aceasta nu este avansată.

Având în vedere acesta modificare la nivelul colului uterin, recomandarea noastră este să administrați Beliema Effect Comprimate Vaginale doar la recomandarea medicului ginecolog.

Produsul Beliema Expert Gel Intim poate fi folosit și la copii?

În primul rând recomandăm să consultați și un medic pediatru în cazul în care există anumite semne sau simptome care să necesite un tratament adecvat. Beliema Expert Gel Intim poate fi utilizat și in acest caz. Administrarea se face extern!

Articole

6 mai 2022

Igiena intimă este încă un tabu pentru multe femei. Să vorbești despre acest subiect este însă foarte important, de vreme ce îngrijirea corectă a zonelor delicate poate preveni probleme de tract urinar, cum ar fi infecții, iritații și mirosuri neplăcute. Întrucât poți găsi multe informații eronate despre acest subiect, e momentul să clarificăm niște aspecte […]

6 mai 2022

Educația despre igienă începe în copilărie, când cei mici își descoperă corpul, inclusiv părțile ascunse de scutece. Reacțiile părinților la curiozitățile copiilor sunt cruciale. Interdicțiile și dezaprobarea părinților pot genera copiilor sentimente negative legate de propriile corpuri, de la vârste foarte fragede. Ca părinți, trebuie să fiți deschiși la faptul că această curiozitate a copiilor […]

6 mai 2022

Știai că nu doar candidoza cauzează infecțiile vaginale? Peste 50% dintre infecțiile vaginale apar din cauza bacteriilor. Fără o examinare ginecologică, n-ai cum să știi dacă infecția vaginală este cauzată de candidoză sau de bacterii. Medicul László Pétervári, ginecolog, îți explică de ce e foarte importantă diagnosticarea și cum poți scăpa de simptome. Echilibrul natural […]