Iubește-te, corpul tău te va iubi înapoi

6 mai 2022


Iubește-te și toata viața ți se va schimba! Multe dintre noi au auzit, probabil, acest sfat înainte. Cu toate acestea, poate fi greu de crezut că încrederea în sine nu numai că ne schimbă viața, dar o poate și prelungi.

Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care sunt de multe ori educate să creadă că trupurile lor – (și în special vaginul lor ) sunt ceva de care să-ți fie rușine. Ele cred că nu este adecvat să vorbească despre vagin atunci când totul este în regulă și cu atât mai mult atunci când apare vreo problemă.

Nu este surprinzător faptul că multe suferă în tăcere în loc să meargă la un medic ginecolog. Unele se tem pur și simplu să vorbească despre infecția vaginală cu un străin, altele sunt reticente să se dezbrace, în timp ce unele femei evită vizita la ginecolog de teama de a nu răspunde unor întrebări ce le-ar putea provoca jenă.

„Un examen ginecologic amănunțit este recomandat o dată pe an, chiar dacă simțim că suntem complet sănătoase. Există o mulțime de boli care nu au niciun simptom și dacă ne este frică să mergem la medic, starea noastră de sănătate se poate deteriora“, a explicat un medic ginecolog.

Chiar și experții știu că multe femei sar peste controale medicale pentru că sunt jenate de corpul și de vaginul lor.

„Suntem aici pentru a vindeca, și nu pentru a judeca. Am depus un jurământ să ne menținem pacienții sănătoși și să îi vindecăm atunci când sunt bolnavi. Nu-i putem judeca, dar pentru a găsi tratamentul corect, este foarte important să fie atenți la simptomele lor și la modul în care acestea au început”, a adăugat medicul ginecolog.

Toate acestea înseamnă că medicii pot ajuta doar dacă femeile vorbesc liber despre problemele lor. În acest scop, este important ca femeile să își cunoască propriul corp și să nu le fie rușine cu el.

Nou: Folosește Beliema Effect timp de zece zile și vei scăpa de infecția vaginală.

„Am avut o pacientă cu care mi-a fost foarte greu să lucrez. Îi era frică să vorbească despre subiectul acesta. Abia putea spune ce probleme are, într-atât îi era de frică să vorbească despre vaginul ei. Iar după consultul inițial nu a venit pentru verificări. Câteva săptămâni mai târziu, a cerut o programare de urgență, pentru că simptomele ei se înrăutățiseră. Pe de altă parte, pacientele care-și iubesc corpul sunt mândre de feminitatea lor și nu se tem să vorbească despre problemele lor și vin la cabinetul meu mult mai des. Acest lucru nu numai că îmi ușurează mie munca, ci le poate salva și lor viața”, a precizat medicul ginecolog.

Sfatul expertului este să nu ne fie rușine de propriul nostru corp, să învățăm să ne mândrim cu el, chiar și atunci când avem o problemă de sănătate. Cu ajutorul expertului nostru ginecolog am clarificat câteva concepții greșite comune despre infecțiile vaginale.