Dacă mă iubesc pe mine, de ce nu-mi pasă mai mult de vaginul meu?

6 mai 2022


Dacă eu mă iubesc pe mine, atunci voi iubi pe toată lumea. Aceasta este o lecție pe care ar fi trebuit s-o învățăm încă din copilărie.

Trebuie să recunoaștem: la școală, participă într-un joc zilnic de-a „cine găsește o greșeală mai mare”. Sunt certați pentru orice, fiind pedepsiți că nu stau locului, că vorbesc, că mănâncă prea încet sau prea repede. Se obișnuiesc destul de repede să caute greșeli peste tot. Jocul nu se oprește când fetițele devin tinere femei: nu-ți purta părul așa, nu-ți lua rochia aceea. Toate acestea conduc la un singur lucru: fetele – și mai târziu femeile – acordă atenție organului lor sexual numai dacă găsesc o greșeală, dacă ceva este în neregulă.

Dacă nu acord atenție corpului meu și, deci, și infecției vaginale, vor exista consecințe. Dar, în același timp, dacă am grijă de mine, vor exista alte consecințe.

Cum ne putem direcționa către o viață echilibrată?

În loc să ne concentrăm pe greșeli, mai bine ne canalizăm energia pe dragoste – cel puțin acasă. Ar trebui să-i spunem copilei noastre că merită să fie iubită, așa încât, când ajunge femeie în toată firea, să aibă încredere și să fie în stare să-și apere propriile idei.

Ca femei, trebuie să ne concentrăm pe motivele care ne fac să ne simțim bine și să acordăm o atenție aspectelor care ne fac să fim mândre de noi înșine. Este important să învățăm că, într-un mediu iubitor, o persoană va fi cu adevărat fericită, dacă atât sufletul, cât și corpul sunt sănătoase.

Grija pentru corpul nostru face parte din viața noastră: dușul, spălatul pe dinți, spălatul părului, folosirea cremei hidratante, aplicarea machiajului fac toate parte din rutina zilnică a unei femei.

Merită să includem îngrijirea acelor părți „invizibile” ale corpului nostru în rutina zilnică. Ne pasă de corpurile noastre în timpul menstruației, dar ar trebui să facem la fel și atunci când nu sângerăm.

Nou: Folosește Beliema Effect timp de zece zile și vei scăpa de infecția vaginală.

Pe lângă igiena personală, vizitele preventive la medic sunt o necesitate. Vizitează-ți regulat medicul de familie, medicul dentist și ginecologul, pentru că răspunsurile lor liniștitoare îți vor afecta pozitiv sănătatea mentala și încrederea în sine.

Dacă atât trupul, cât și sufletul nostru sunt sănătoase, ne vom construi o relație cu mai multă ușurință. Dacă suntem sănătoși și ne cunoaștem propriul corp, șansele noastre la o viață sexuală armonioasă și echilibrată vor fi, de asemenea, mult mai mari.

Dacă ne uităm atent, vom vedea că în multe țări educația sexuală, măsurile anticoncepționale, de planificare a familiei sau de creștere a copiilor nu sunt încă introduse în curriculumul național. Chiar și în prezent copiii învață unul de la celălalt despre  sex și corpul lor. Nu ar trebui să renunțăm totuși la această atitudine pudică? Din cauza pudorii, de multe ori părinții evită să le vorbească celor mici despre sex, dar copiii pot găsi cu ușurință informațiile care îi interesează pe Internet. Faceți o mică încercare: tastați cuvântul „vagin” în Google și vedeți singuri rezultatele.

Sfatul expertului

Merită să fii atentă la echilibru și să ai grijă atât de trup, cât și de suflet. Dacă nu poți merge la sala de sport din cauza unei săptămâni grele la birou, recuperează în săptămâna următoare. Dacă ai reușit în sfârșit să ajungi la ginecolog după luni de amânare, fă-ți atunci o programare pentru data următoare, ca să te asiguri că nu se va întâmpla din nou.

Pentru informații specifice, citește și răspunsurile experților.

Două treimi dintre femeile din Europa Centrală și de Est s-au confruntat cu infecții vaginale cel puțin o dată în viață. Cele mai multe dintre ele nu au nici o idee despre cauze și despre cum să le evite. Cu ajutorul expertul nostru ginecolog, clarificăm câteva concepții greșite comune despre infecțiile vaginale.